Tuesday, July 29, 2008

Pasteta od pecuraka

2 kasike maslinovog ulja
1 cen belog luka
1 kasicica persuna
1 kasika limunovog soka
½ kasicice belog bibera
1 manji crni luk, sitno iseckan1
½ solja iseckanih pecuraka
1 solja izblansiranih i oljustenih badema, samlevenih
1 kasicica soja sosa
½ solje povrce za ukras

U srednje zagrejano maslinovo ulje, dodati crni i beli luk i pecurke. Dinstati dok ne omekšaju sastojci, ali da ne potamne.Ostaviti da se ohladi, dodati persun i promesati. Sipati mesavinu u blender i izmiksirati. Dodati preostale sastojke i opet miksirati dok smesa ne postane ujednacena.Posebno umesati mlevene bademe. Sipati u posudu za serviranje i ukrasiti listovima persuna i stapicima badema.Sluziti sa razanim ili integralnim hlebom, zelenim maslinama i Italijanskim rizlingom.

No comments: