Potrebno je :
- 1kg brašna
- 1 šolja (od jogurta) mleka
- 1 šolja (od jogurta) ulja
- 1 margarin (250g)
- 2 jajeta (jedno za testo a jedno za premazivanje)
- 3 kašike ulja
- susam za posipanje
- 1 kocka kupovna svežeg kvasca
- 2 kašicice šecera
- 4 kašicice soli
Priprema:
Mleko smlaciti, dodati mu 2 kašicice šecera, 2 kašike brašna (od pripremljenih kilogram brašna), izdrobiti u to kvasac i cekati da nadode.Brašno pomešati sa solju pa natrljati sa margarinom.Kad je kvasac nadošao dodati ga brašnu ( prethodno natrljanom margarinom),dodati još i ulje, 1 jaje celo jaje i zamesiti testo.Dobro, dobro umesiti.Ostaviti testo da malo naraste, da se odmori pa ga podeliti na 2 dela.Razviti 2 ploce debljine prsta, iseci prvo svaku na štapice, pa premazati jajetom koje smo ulupali sa 3 kašike ulja i posuti sa dosta susama.Redati u podmazan pleh pa tek kad se svi štapici poredaju ukljuciti rernu.Peci. Tope se u ustima koliko su lepi.Prijatno
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment