Tuesday, July 29, 2008

VELIKI LAF

Potrebno je : 1 litar JOGURTA, 300 gr.suhomesnatog (ili sunkarice, ili nekog pileceg parizera i sl.), 300 gr sangarepe(obarene), 6-8 krastavaca,7 obarenih jaja, 4 kesice zelatina i dobra volja!Prvo iseckati na sitne kockice sve gore navedeno (suhomesnato,sangarepu,krastavce i jaja)Nakon toga na vrucu ringlu staviti posudu sa litrom jogurta (koji ne sme ni slucajno da provri, nego cim se malo zagreje jogurt, sipati sve cetiri kesice zelatina i mesati jogurt dok se zelatin potpuno neistopi. Zatim staviti jednu kasikicu soli. Ponavljam jogurt ne sme da provri.Nakon toga ostaviti jogurt da se prohladi.Cim se jogurt prohladi, iseckanu smesu posuti u pleh-(prethodno navlazen sa hladnom vodom), pa preliti sa jogurtom, pa opet drugi sloj iseckanu smesu, pa na kraju preliti sa jogurtom. Sve to ce biti debljine od oko 5-6 cm! Staviti u zamrzivac 35-45 min. i nakon toga spremno za posluzivanje!Vrlo je ukusno a i lepo izgleda jer s obzirom da je jogurt u pitanju sve sto je unutra iseckano se i providi. Kada se ohladi zelatin naravno uradi svoje, sjedini tu masu i bukvalno se moze seci kao torta na kockice!

No comments: