Tuesday, July 29, 2008

RUZICE SLANE

POTREBNO JE:
- 500g brasna (dodati najvise jos malu soljicu brasna ako treba a obicno treba)
- 1 jaje
- 3dl vode
- 1 kasikica secera
- 1 svez kvasac
- 150g sira ili salame
- 1 kasika puna (vrsna masti za premazivanje testa)
- 1 jaje ulupano sa 3 kasike ulja za premazivanje ruzica
- susam za posipanje

POSTUPAK:
Staviti kvasac u toplu vodu sa 1 kasikicom secera i 2 kasike brasna od izmerenih 500 g brasna da nadodje. Kad je nadoslo dodati ostalo brasno ( i obicno treba dodati kafenu soljicu brasna jer je testo lepljivo ali ne dodavati puno jer testo treba da je meko).Umesiti testo i ostaviti ga da nadodje.Kad je nadoslo razvuci ga na pobrasnjenom stolu u pravougaonu plocu koju rukom premazemo sa 1 kasikom masti i preko masti premazemo 150g sira ili narendamo 150g salame.Zamotamo u rolnu isecemo sa 2 prsta debljine krugove i oborene ih stavljamo u pleh podmazan ne brasnom posut.Treba da se vide putanje krugova odozgo.Slozimo sve u pleh na razmake da bi narastalo.Sacekamo da se krugovi u plehu spoje da povecaju zapreminu.Pre stavljana u rernu premazemo jajetom ulupanim sa 3 kasike ulja i pospemo sa dosta susama.

No comments: