Tuesday, July 29, 2008

Snicle od soje

Potrebnu kolicinu sniclio od soje potopiti u vrucu vodu i posoliti, da postoje oko pola sata, kuvati dok ne omeksaju u toj istoj vodi. Ocediti, dobro istisnuti vodu. Svaku sniclu posoliti i uvaljati u brasno pa spustatu u vruce ulje da se isprzi sa obe strane. Vaditi na stranu dok se sve ne isprze. Kada su sve snicle isprzene, ulje izmaci sa ringle, u njega staviti 4 - 5 cenova belog iseckanog ili narendisanog luka i odmah sipati 2 - 3 kasike sirceta (u zavisnosti koliko je ulja bilo posle przenja). Na kratko vratiti na ringlu. Skloniti saringle, preko snicli posuti naseckan sitno persunov list i preliti onim uljem sa belim lukom i sircetom. Sluziti uz baren krompir, barenu blitvu, pirinac. Ukusno je i kada se ohladi (kao dodatak za veceru). Prijatno.

No comments: