Saturday, August 2, 2008
CORBA OD KORENCICA SPANACA
Da ne biste bacili korencice sa cvorom sa kojih ste otkidali listice spanaca za neko drugo jelo, i od njih može da se napravi ukusna corba. Korencici se ociste, dobro operu iz nekoliko voda, i iseku na komadice dužine 1 cm. Zatim se ti korencici koji su preostali od jednog kilograma spanaca kuvaju sa 100 grama iseckane suve slanine u jednoj i po litri vode. Kada je slanina kuvana, posebno se napravi zaprška na 1 kasicici margarina, proprži jedna glavica sitno iseckanog crnog luka. Kada je luk do pola ispržen doda se kašika brašna i isprži se rumeno, pa se u njega nalije malo corbe i vrati ponovo sve u lonac sa slaninom i korencicima. Zaprška sa corbom treba malo da vri a kada se skine, doda se dva-tri cesnja izgnjecenog belog luka, 2dl kiselog mleka i jedno umuceno jaje.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment