Saturday, August 2, 2008

Potaz od prokelja

Uzeti 2 kilograma prokelja, ali paziti da mu glavice budu zatvorene. Obariti ga u slanoj vodi. U isto vreme, u odvojenom sudu, pristaviti i 1 kilogram telecih ili govedjih kostiju da se i one kuvaju. U serpu staviti 50 grama maslaca, 50 grama brasna, pa prziti zaprsku, ali je ostaviti belu. Obareni prokelj izvaditi iz vode, polovinu prokelja propasirati, a drugu polovinu vratiti u vodu da se docnije spusti u corbu, kada ona bude vec gotova. Propasirani prokelj staviti na zaprsku, promesati ga i proprziti, pa naliti supom od kostiju, promesati ga i proprziti, pa naliti supom od kostiju toliko da corba bude gustine potaza a ne supe. Sad dodati i onaj prokelj u glavicama, posoliti, pobiberiti i zaciniti kiselom pavlakom, zumancetom i limunom ili sircetom.

No comments: