Saturday, August 2, 2008

Corba od sira i spanaca

U loncu od 4 litra pristaviti vodu da vri a zatim spustiti u vodu sitno iseckanu vezu praziluka da se dobro skuva. Metnuti i 1 ljutu papriku. Iseci 1 glavicu crnog luka i metnuti je da se przi. Za to vreme ocistiti 1 kilogram mladog spanaca, oprati ga, iseci na rezance i posoliti. Na vec mekan luk staviti ocedjen spanac da se dobro proprzi. Napraviti zaprsku od 1 kasike brasna i aleve paprike i izruciti je u corbu. Sad dodati i przen spanac u corbu i ostaviti ga da se skuva. Odvojiti ? kilograma ovcjeg zrelog sira, propasirati ga i spustiti u corbu da se dobro prokuva. Najzad corbu zaciniti s 2 jajeta, na koja treba paziti da se ne progrusaju i zbog toga prilikom zacinjavanja corbu sasvim polako sipati, a jaja neprestano mesati varjacom.

No comments: