Saturday, August 2, 2008

Corba od sušenog povrca

Potrebno je : 2 supene kasike susene mrkve, po 1 kasika susenog persuna, celera, pastrmaka i crnog luka, 4 kasike ulja, 2 kasike brasna, 1 jaje, 1 kasika pavlake, malo BAG DODATKA JELIMA, so, malo persunovog lista. Pripremanje: Suseno povrce preliti vodom i kuvati 10 minuta. Zagrejati ulje dodati hidrirano povrce i pirijaniti ga dok ne omeksa. Za vreme pirjanja dodavati vodu u kojoj se povrce kuvalo. Kada je povrce mekano, posuti ga brasnom, propirjaniti, dodati malo hladne vode, prokuvati, a potom dodati potrebnu kolicinu tople vode. Na umerenoj vatri kuvati jos 10 minuta. Dodati BAG DODATAK JELIMA i posoliti po ukusu. Gotovu corbu zaciniti umusenim jajetom i pavlakom. Na kraju dodati sitno seckan persunov list.

No comments: